mandag den 23. november 2009

NM i bouldering

Sidder her foran computeren, træt som en i helvede - så er de nordiske mesterskaber overstået. Kvalifikationsrunden gik overraskende godt for OBK og Danmark var ok repræsenteret i top 10. Claus som nr. 2, jeg (meget overraskende!) som nr. 3 og Gjesing som nr. 10. I damernes kval blev Stine 2 og Christina 4.


Top på kval problem nr. 3


I søndagens semifinaler blev der for alvor skruet op for niveauet og 2 toppe ud af 4 problemer, var alt der skulle til, for at komme videre til finalen som én af de 6 bedste herrer. Desværre fik bedste dansker (Vedel) kun 1 top og 1 zone og placerede sig som nr. 9. Gad blev nr. 10 og jeg nr. 11 med 1 top og ingen zoner (resten kan jeg ikke huske på stående fod, I må vente til de bliver slået op). I pigernes semi blev Stine og Christina hhv. 3 og 4 – flot gået.
Efter finalerne fordelte top 3 sig således:

Herre:
1. Tomi Nytorp, Fin
2. Daniel Anderson, Sve
3. Jocke Berglund, Sve

Kvinder:
1. Anna Laitinen, Fin
2. Reidun Bolsø, Nor
3. Stine Østergaard, Den

Tillykke til Stine! Både semi og finale var (efter min mening) alt for hårdt skruet og bedste herre (Tomi Nytorp) vandt NM med kun 2 toppe. Vi havde store forventninger til formatet efter KK’s fantastiske afvikling af DM, og glædede os til at prøve kræfter med problemer i, ja, verdensklasse. Det var, efter min mening, desværre ikke tilfældet. Meget af konkurrencen var præget af alt for hårde problemer og deraf følgende lav seværdighed. Det er ærgerligt, når rammerne er så fantastiske, som de er i Falster klatreklub.

3 kommentarer:

 1. Aergeligt at niveauet i semi og finalen blev sat saa haardt, gaar jo udebn tvivl ud over sevaerdigheden og klatrenes selvtillid, men jobbet som rutebygger er heller aldrig nemt, og nogle gange rammer man vel bare lidt ved siden af.

  Det som jeg ser som det umiddelbare store problem ved et NM er det lave deltagerefelt, hvilket i mine ojne gjorde konkurrencen mindre interessant end det netop overstaaede DM.

  Ogsaa lidt slojt at der ikke kommer resultater ud umiddelbart efter afviklet semifinale og finale, goer det lidt svaert at foelge med fra Thailand...

  Ses snart i klubs
  Jens aka. Hulk

  SvarSlet
 2. Det er fair nok at man ikke altid rammer niveauet som rutebygger, men man bør da justere imellem runderne, så niveauet passer bedre.Det var der ikke rigtig noget af.

  så savnede problemerne i den grad også noget mere afveksling. Det er slet ikke lykkedes at teste klatrenes forskellige styrker og svageheder. Man kan vidst roligt sige at det i høj grad handlede om meget små crimps og ballance, -specielt i semifinalen.

  Det var brandærgeligt at problemerne blev som de blev.Det er lang tid siden jeg har været i en forsamling hvor folk hang sådan med mulerne.
  Folkene i falster klatreklub har gjort det flot og fortjener en masse skulderklap! Flot arbejde.
  Rammerne var der. Der manglede bare en masse deltagere. hvad skete der med info til de andre lande? Hørte om folk som ikke vidste der var NM 4 dage før konkurrencen, men som heldigvis alligevel kom. Er bange for der går nogle jern rundt, som gerne ville deltage, men som ikke aner der lige har været afholdt NM!
  Ja, og så som nævnt var vi ikke heldige med rutebygningen.

  Jeg glæder mig til næste konkurrence, så Jeg igen for alvor kan smage den dejlige stemning af en god konkurrence.


  Vi ses;-)

  SvarSlet
 3. Ja, så fik man smagt den bitre smag af rejection :) en ny og spændende nuance for smagsløgne. Glæder mig til boulder cuppen, hvor deltagelse koster det halve, og kvaliteten er det dobbelte. vildt alligevel at blive nodisk mester med kun 1 top....ej ok, 2, men alligevel. den sidste var vidst kun til for at give resten af deltagerne lidt at trøste sig på.
  Er ikke sur, bare bitter over at jeg siden i fredags kun har klatret 1 problem, hehehe. ses i klubben til 6 grads probs......

  SvarSlet