tirsdag den 13. september 2011

Scarpa Instinct - Review


Efter at have klatret i Scarpa’s Instinct (lace-up) i lidt over et halvt år, er det blevet tid til en lille anmeldelse. Skoen er enormt komfortabel “out of the box” og klatres let til. Når man første gang får skoen i hånden, minder den umiddelbart meget om en mellemting imellem Stix/Booster og den gamle blå Tifosi. Toe-boxen er designet en anelse mere spids, hvilket gør den bedre til at komme ind i pockets og andre fordybninger. Hælen er god, bedre end Stix, men det er nok meget en smagssag.

Skoen er aggressiv og strammer op om foden når man træder ned på forfoden. Det er noget de fleste sko-designere kunne lære noget af. Gummiet om forfoden krydser i svangen og er trukket rundt om hælen, således at energien tvinges frem i skoen når man træder ned på små trin. Det gør den utroligt skarp til at stå på små kanter/lister på vertikale vægge og let overhængende vægge.  Toeboxen er lidt bredere end de fleste og tæerne er kraftigt opstillede. Min erfaring er, at de opstillede tæer besværliggør toe-hooking en smule. Derfor ville jeg nok tage en anden sko på hvis menuen stod på tag-problemer.


Alt i alt er Scarpa Instinct en rigtig god sko og mit væsentligste kritikpunkt er nok deres holdbarhed. De har det med at gå fra i limningerne ret hurtigt, hvilket er ærgerligt. De andre Scarpa modeller jeg har prøvet har ikke dette problem. Det virker som om de har eksperimenteret med en ny lim - og nej den er ikke bedre! Det trækker voldsomt ned i overall karakteren.

Med hensyn til størrelser, så bruger jeg i normale sko str. 43 og finder 39.5 passende i Stix, Booster og Instinct. I Sportiva Solution bruger jeg 39.

Ved at folk elsker stjerner så here it comes (5 stjerner er bedst):

Kantning                    *****
Pockets                      ***
Sensitivity                  ****
Pasform / komfort      *****
Smear                         **
Holdbarhed                 *
Overall karakter       ***


1 kommentar:

  1. Indrøm det: Du skrev alt det her for at få lov til at tage lækre kogebogsagtige billeder af dine sko.

    SvarSlet