torsdag den 1. december 2011

DM rapport

Christian Boysen, Mette og jeg var dette års repræsentanter fra Odense Boulderklub til dette års Boulder DM og som noget nyt også Dyno DM. Arrangementet var endt på Polyteknisk Klatreklub's (PK) væg i Lyngby. Arrangøren Copenhagen Bloc havde heldigvis formået at redde Boulder DM 2011 med hjælp fra PK. Fantastisk!
Selvom PK's væg ikke er så velegnet til store konkurrencer som andre, lykkedes det i den grad rutebyggerne Yann Genaux og Søren Andersen at diske op med egnede boulderproblemer til opgaven, at finde Danmarks bedste kvindelige og mandlige boulder.
Den altid frivilligt hårdtarbejdende Nis Blaxekjær sad klar ved indskrivningen, samme fyr som også har en finger med i spillet når de danske repræsentanter til de Nordiske Mesterskaber skal vælges.
Feltet, både for herrer og damer, var bedre end snart nogensinde. 10 stærke damer og vidst 35 flotte fyre. For de deltagere som ønsker at deltage til Boulder NM til Marts 2012 i Copenhagen Boulders var der meget på spil. Det var i høj grad her til DM man skulle vise at man var blandt de 10 som får lov at deltage til NM, samtidig med selvfølgelig det helt oplagt fede i en flot placering til DM.
Lørdagens kvalifikation var for mit vedkommende hurtigt overstået med 8 toppe i 8 forsøg på 23 minutter inkl. problemfremvisning:-) Christian og Mette kom også flot igennem kvallen. Problemerne var sjove, indbydende og på niveauer så alle fik klatret. Både for herrerne og damerne.
Nu var der bare tilbage at få slappet af i sommerhus ved Næstved, spise en masse indisk mad og hygge med Mette og homeboy, Kristian Færk.

Søndag. Vågner op, drikker kaffe, forlader sommerhuset sammen med Mette, hygger, småsnakker, spiser grovboller og bananer i bilen på vej mod Lyngby. Damerne klatrede deres Semifinale først og de mandlige semifinalister havde lov at kigge. Vi stod klinet, skulder ved skulder, op ad de store vinduer modsat klatrevæggene. Der var ikke meget plads, men stemningen var helt okay. Det endte med at blive ret spændende, da der var tæt kamp om finalepladserne. Mette, Michelle, Christina, Stine, Signe og Katrine var navnene på finalisterne i vilkårlig rækkefølge.
Herrernes semifinale ville også blive intens da mindst de 10 bedste, alle ville have en stor chance for at klare sig i finalen. Dette fremgår tydeligt hvis man kigger på resultatlisten og ved lidt om hvem folk er. Jeg var selv meget glad for at nå med i finalen som nummer 3. Christian Boysen (Odense Boulderklub) klarede sig også med, hvilket er vildt fedt. Han brænder jo for det helt vildt, selvom han er lidt stille. Jens Gad, Bjørn, Benjamin Viberg og Nicolai Liebach røg også med.

Finalen blev afholdt samtidig for herrer og damer. Efter præsentation af deltagerne overfor tilskuerne fik vi vist problemerne. Da vi var kommet tilbage til isolationen har jeg sjældent oplevet så stor glæde og begejstring for hvordan problemerne så ud. Alle synes det så fedt ud hvilket resulterer i endnu mere lyst til at gi' gas:-)
I isolationen sørger man sig for at være varm og klar samtidig med man lytter efter publikums jubel ved toppede problemer. Det startede ret stille. 1. problem for både herrer og damer blev desværre ikke toppet. For mit vedkommende drejede det sig om at jeg ikke fik helt styr på hvilken løsning som var rigtig. Prøvede med rigtig beta efter konkurrencen og da gik det rimelig nemt.
tendensen med betaen fortsatte på problem nr. 2 hvor det for mig gik som på 1 problem. dog følte jeg mig meget tæt på og da tiden var gået og jeg gik tilbage til isolationen tænkte jeg at det ville mindst een af Jens og Bjørn toppe. Gik hen til Mette og fortalte om det...  Bjørn klarede det ret hurtigt. Mette var kommet til at glide af en hæl på 2. problem som havde føltes helt sikker, så hun var også ret ærgelig.
Nu var der kun at håbe på at problemerne blev ved med at være meget svære så der var en chance for at kunne indhente den top som Bjørn var foran.
3. problem gik i 2. forsøg selvom det var mindre beta-tungt og dermed flashvenligt. Bjørn toppede også i 2.
Damernes 3 problem. var på greb som tegnede et stort ansigt. Der var mange grin og fnis i forbindelse med toppen da løsningen var at sætte sig på det greb som udgjorde næsen på ansigtet. Det havde vidst resulteret i hvad der må have lignet pedding inden de var kommet højt nok til at kunne komme helt ind over næsen. Forbilledlig rutebyggerhumor!:-)
Sidste problem for damerne var på et slab. Let start hvor de kunne stå i op mod 15 minutter før de fik overbevist sig selv om hvordan det skulle gøres. Michelle var den sidste på problemet og lå til guld med en hurtig top. efter ca 15 minutter med opbakning fra publikum lykkedes det desværre ikke! Virkelig synd. Finurligt problem som blev løst på flere måder og som lagde op til tvivl og ubeslutsomhed. En fælde for dem som ikke holdt sig til een løsning i forsøget og gir fuld skrald for så at kunne nå et nyt forsøg, evt med ny beta.
Sidste problem for herrerne var rigtig sjovt og publikumsvenligt med et topgreb i en halv meters højde som kun ville kunne nås via et dobbelt fodjam godt 2 meter over. Det blev flashet af både Bjørn, Jens og jeg. Kæmpe stort tillykke til Bjørn, og jeg håber at det kun vil blive sværere og sværere for mig at følge med da jeg har holdt mit niveau ret stabilt i nogle år, uden rigtig at rykke videre. Det tror og håber jeg kommer til at ske for Bjørn, Thomas Blaabjerg, Ronni Larsen, Christian Boysen og de andre helt unge fyre.


 Dyno DM!

Thomas Blåbjerg hoppede længst! Fedt ellers med en konkurrence hvor nye ansigter når rigtig langt.
Det mest spændende var at Mette, den lille badutspri... først vandt DM'et, men endte med (hvis ellers rygterne taler sandt) satte ny nordisk rekord på 2 meter og 2 centimeter!!!
Pisseflot:-)Tillykke til alle som har klatret op til deres forhåbninger og op på hesten igen til I andre.
Tak til alle dommere, hjælpere og arrangører

På gensyn

Claus Vedel

1 kommentar:

  1. Fedt at læse lidt om hvilke tanker der går igennem hovedet når man sidder i finalen til DM. Tak for at du tog dig tiden til at skrive et indlæg!

    SvarSlet