søndag den 5. august 2012

Løkken Bunker-boulder 2012

Nordjyske klatreklub var 4 august vært for en konkurrence, formatet en 4 timers totalboulder på de mange bunkere der findes på Løkkens strand, efter fulgt af en onsight-finale med helt nye problemer hvor arrangørerne havde haft travlt med at skrue og borer. Det så rigtig sort ud for konkurrencen da tilmeldingen lukkede onsdags med kun 2 tilmeldt, dmi der lovede 6mm regn om lørdagen, og en generator der havde spist for meget sand. Men som vi kom tættere på weekenden så tegnede det lyser for den lille konkurrence.

Fra OBK var vi 4 afsted, Claus, Mette, Rune og undertegnede selv, det var en kører tur fra Odense på 3 timer og 15 minutter. Udover de 2 der var tilmeldt på forhånd, og os selv, så var der troppet yderligere ca. 20 deltager op for at konkurrere, på de mere end 100 problemer der findes på stranden. Hovedparten af de problemer der er bunkerne er crimp, pocket, slab og arete klatring, men nogle små afvigelser i ny og næ.

Både Claus og Mette kvalificerede sig til herrernes finale. Finalerne var desværre lidt rodet og præget af uheld.
Tager vi pigernes finale først, så bestod den af 2 seje piger fra Ulsted klatreklub der skulle klatre i alt 2 problemer. Begge fik de zonen ved det første problem, men kun en af dem toppede problemet, den anden deltager havde i sidste forsøg en uheldigt landing på den ene fod, hvilket tog hende ud af konkurrencen.

Ved herrerne nåde Thomas Blaabjerg i kvalifikationen at rive op i en gammel skade, der gjorde at han måtte melde pas til sin finaleplads, tilgengæld joine Mette herrerne som 7 deltager fordi hun var overkvalificeret til damernes.
Der var 5 problemer i alt, kun 2 fik lukket alle hvor Claus var den ene, dog med de færrest forsøg. Problemerne var en smule længde afhængige men det lidt kreativ klatring kom Mette forbi nogle af de lange bevægelser, men det rakte kun til en 6 plads, men 1 top. Efter konkurrencen var der grill, hygge og præmie overrækkelse på stranden, inden turen igen gik tilbage mod Fyn.

LBB12 var et rigtig fedt initiativ fra NJK, klap på skulderen herfra, og et rigtig fint eksempel på at man som klub i provinsen ikke skal være bange for at kaste sig ud i at afvikle konkurrencer, det er kun noget der er med til at styrke ens egen klub og så klatre miljøet generelt i DK. Det var os det som var NJKs eneste svage punkt, mangelen på rutinen, det noget der tager tid, men der er jeg sikker på at det er noget de hurtigt vil komme efter.

Har man lyst til at besøge Løkken og bunker-boulder selv, så finder man en gammel udgave af fører her, som sikkert snart kommer i en revideret udgave: Fører til Løkken 

Kvalifikantionen var i form af en 4 timers Totalboulder, de 6 med de 15 sværest klatrede problemer gik videre til Finalen. Her klatres Problemet DMM(ca. 6b)

Pigernes første finale problem toppes

Vejret var godt, og  det var ligeledes opbakningen til arrangementet.
Problemerne i finalerne var boret og skruet lige til lejligheden, her er Claus på herrernes første finale problem

Rune der er begyndt at matche sin trøje.

Nu vi er ved NJK så er de d. 1 september igen vært for en klatrekonkurrence, denne gang en Deep Water Solo Konkurrence i Ålborg havn, så hold øje med Dansk Klatreforbund hvor der snart bliver lukket op for tilmeldingen se mere her

3 kommentarer:

  1. Mega sprød tan på det sidste billede.

    SvarSlet
  2. De fulde resultater kan ses her: http://njklatreklub.dk/files/4313/4435/2878/bunker-boulder2012_resultater.pdf

    SvarSlet